Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är en oroväckande utveckling vi ser, säger Björn Wessman polisinspektör som idag var på plats i Mirum galleria för att arbeta trygghetsskapande. Foto: Lovisa Gelin SVT/Ulf Wigh

Man i 18-årsåldern anhållen efter skottlossning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Mirum Galleria i Hageby i Norrköping efter att det inkommit larm om höga smällar strax före klockan åtta under måndagskvällen. Det konstateras vara en skarp skottlossning inuti gallerian och en person hittades skottskadad. Personen ska inte ha livshotande skador.

En man i 18-årsåldern greps under kvällen och är nu anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord.

– Vi var snabbt på plats efter skjutningen och tack vare en intensiv och lyckad jakt efter gärningsmannen kunde vi gripa personen redan inom en timme, säger Frida Braf, chef i lokalpolisområde Norrköping.

Våldsvågen i Norrköping

Hur går utredningen nu?

– Idag är vi i ett intensivt utredningsläge. Vi analyserar filmmaterial och gör analys av diverse fynd som är gjorda och fortsätter med förhör, säger Frida Braf.

Kopplingar till gängkonflikter

Polisen bekräftar också att det finns kopplingar till våldsvågen som varit i Norrköping,

– Det jag kan säga är att vi ser att det här ärendet går in i den konfliktmiljö som vi har i Norrköping, säger Frida Braf.

Vilken oro skapar en sådan här skjutning?

– Jag förstår att det finns en oro hos allmänheten. För att möta det så jobbar vi med en stor polisiär resurs som arbetar trygghetsskapande, säger Frida Braf.

Se bilder från polisens insats i klippet nedan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polispådrag utanför Mirum Galleria i Norrköping efter skottlossning. Foto: Ulf Wigh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet