Hör SVT:s reporter berätta om skjutningen i Skäggetorps centrum i Linköping. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Man död efter skottlossning på restaurang i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har dött efter en skjutning på en restaurang i Skäggetorps centrum i Linköping. Enligt polisen har mannen funnits i kriminella kretsar.

– Vilka grupperingar tycker jag det är för tidigt att kommentera, säger polisens presstalesperson Jonny Gustavsson.

Strax efter lunchtid på onsdagen slog flera personer larm till polisen om att skott avfyrats på en restaurang i Skäggetorps centrum.

– Jag hörde fem skott, blev livrädd och sprang in i ett trapphus, berättar ett vittne som vill vara anonym.

Flera polispatruller är på plats vid Skäggetorp centrum Foto: Mimmi Moberg

Inträffade på en restaurang

Mannen som sköts till döds, satt och åt på en restaurang i Skäggetorps centrum precis när han blev skjuten. Polisen har inlett en förundersökning om mord och ett stort område i närheten av platsen har spärrats av. Den avlidne mannen är i 30-årsåldern och anhöriga är underrättade. I nuläget finns ingen misstänkt för skjutningen.

När skotten avlossades rörde sig många människor i området runt restaurangen där mordet skedde. Många var upprörda efter händelsen, berättar SVT:s reporter på plats.

Kriminella kretsar

Under onsdagskvällen bekräftar polisen presstalesperson Jonny Gustavsson att den avlidne mannen funnits i kriminella kretsar.

– Sedan vilka grupperingar tycker jag det är för tidigt att kommentera. Vi har hållit massor med förhör med vittnen och vad vi vill få in och som kan bli viktigt är bilder folk kan ha tagit i närtid och i området kring händelsen. Det behöver inte vara något dramatiskt. Det kan vara en sådan bild som kompletterar och hjälper till att lägga det här stora pusslet.

Tredje mordet på kort tid

Onsdagens dödsskjutning är den tredje på kort tid i Linköping. I maj dödades en person efter en skottlossning i Berga och i början av augusti skedde ytterligare en skottlossning i Berga centrum, i det fallet dödades en tonårspojke.

I samtliga fall finns det kopplingar till gängkriminalitet och sedan mordet i maj sitter två övervakningskameror uppe i Berga centrum. Morden har också gemensamt att de skett i dagsljus och med allmänheten som vittne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.