Mjölby GK:s ordförande Per Borthen och miljökommitténs ordförande Gert Lövgren. Foto: Mjölby GK

Mjölbys golfklubb prisas för sitt miljöarbete

Publicerad

Mjölby GK har blivit utsedd av Svenska Golfförbundet till årets natur- och miljöklubb 2018. Utmärkelsen ger en prissumma på 25 000 kronor att investera i framtida miljöarbete.

– För oss har miljöarbetet alltid varit högt prioriterat och det är viktigt för oss att lämna ett gediget avtryck i miljöarbetet. Även en golfklubb måste ta ett samhällsansvar för miljön, säger ordförande Per Borthen i ett uttalande för pressen.

En bidragande orsak till priset är att golfklubben i Mjölby blev en av de två första klubbarna i världen att bli re-certifierade enligt nya GEO On course, som ett internationellt verktyg för att hjälpa golfklubbar med hållbarhet och miljö.

Mjölby

Efter flera miljövänliga åtgärder vill klubben framöver bygga solceller och bygga en större damm för att säkra bevattningskapaciteten under torra somrar.

– Våra kollegor är nyfikna och intresserade och fler klubbar ligger i startgroparna. Vi är beredda att dela med oss av de erfarenheter vi gjort, säger Per Borthen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet