• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Hör Adam Eriksson, drifttekniker på Mjölby kommun och Rebecca Miss, miljöutredare i Mjölby, berätta om vinsten i videon. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Mjölbys kranvatten vidare till riksfinal

Uppdaterad
Publicerad

Mjölby kommun gick tillsammans med Flens kommun vidare till riksfinalen i tävlingen om Sveriges bästa dricksvatten.

I Motala tävlade idag nio kommuner i regionfinalen om titeln bästa kranvattnet.

Sveriges alla kommuner har bjudits in för att delta i kranvattentävlingen, där priset är en PR-kampanj till ett annonsvärde om 250 000 kronor för att lyfta vattnet och vattenfrågorna. Mjölby kommun är en av två kommuner som tog sig vidare till riksfinalen i november med motiveringen:

Mjölby

”Ett okonstlat vatten med känsla av en djup skogskälla. Krispig mineralitet.”

Motala kommun får ett hedersomnämnande:

”Ett prima vatten i lättdrucken skön stil.”

Huvudarrangör är Svenskt vatten.

Hör vinnarna berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet