Ideal of Swedens grundare Joachim Lindström och Filip Ummer. Foto: Ideal of SwedenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Mobilskalskungarna från Norrköping i miljardaffär

Publicerad

Riskkapitalbolaget Altor köper en majoritetspost i Norrköpingsföretaget iDeal of Sweden och blir ny huvudägare.

Enligt uppgifter till tidningen Dagens Industri köper Altor 60 procent av bolaget. IDeal of Sweden säljer mobilskal på webben och i butiker.

Företagets grundare är Norrköpingsborna Joachim Lindström, 30 år, och Filip Ummer, 29 år. Lindström och Ummer kommer enligt DI fortsatt att äga 22 procent av bolaget och riskkapitalbolaget eEquity 18 procent.

– Det stämmer ungefär. Vi återinvesterar en stor del av vårt kapital då vi tror stenhårt på en ljus framtid för bolaget och att vi vill vara med många år framöver och bygga detta riktigt stort globalt, säger vd:n Joachim Lindström till SVT.

Ideal of Sweden startades 2013 och omsatte förra året 430 miljoner kronor. Bolaget har i tidigare sammanhang värderats till omkring två miljarder kronor.

Handlar det här om en miljardaffär?

– Ja, det stämmer. Vi kommenterar dock ingen exakt värdering.

Kommer huvudkontoret flytta från Norrköping?

– Vi utökar våra kontor både Stockholm och Norrköping för att möta den tillväxttakt som vi står inför under de kommande åren. Vi satsar fortsatt stort på Norrköping och kommer att stanna där. Vilken kontor som defineras som huvudkontor vill jag idag inte uttala mig om.

Fortsätter du som vd?

– Ja, det gör jag och jag ser att det kommer att vara ”business as usual” och inga större förändringar. Altor har investerat i vårt fantastiska team, och mig och Filip som entrepenörer, då de verkligen tror på människorna bakom.

Hur ser framtiden ut för iDeal of Sweden? Var är ni om fem år?

– Målet är att bli globala nummer ett inom ”fashion-tech”. Vårt omsättningsmål till och med 2022 är tre miljarder kronor. Vidare så kommer personalstrykan att expandera fortsatt snabbt, både i Norrköping och Stockholm, samt nya kontor internationellt. Vi håller även på med en utrullning av nya butiker. Vi räknar med att öppna cirka tio butiker i Sverige under året, för att sedan ta det vidare internationellt. Vi har även planer på att öppna en butik i Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet