Foto: Niklas Luks

Mord i lägenhet i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett larm på lördagsmorgonen, fann polisen en död man i en lägenhet i ett bostadsområde i Boxholm. Två personer i lägenheten har gripits och anhållits misstänkta för mordet.

Larmet kom vid  03.30 larmas polisen till Dalgårdsgatan i området Berget i Boxholm. I lägenheten fann polisen en död man. Hans  skador tyder på att han utsatts för brott, varför polisen misstänker mord. Två personer som befann sig på platsen greps och anhölls senare efter förhör. Den ene är på sannolika skäl misstänkt, och den andra skäligen misstänkt för mord.

En person som under dagen varit anhållen i sin frånvaro är nu anträffad och förhördes under eftermiddagen. Ytterligare en person är hämtad till förhör.

Den döde mannen har ännu inte identifierats och därmed hade inga anhöriga underrättats ännu vid 15-tiden på lördagen. Polisen är också förtegen med ålder på offret och kön och ålder på de båda anhållna, men säger att det rör sig om ”vuxna” personer.

-Så mycket kan jag dock säga, att de är kända av oss sedan tidigare, säger Sofia Karlsson, polisens presstaleskvinna.

Exakt hur mannen bragts om livet vill hon inte säga, men säger att man ännu inte har hittat något mordvapen.

Polisen arbetet också med dörrknackning i hyreshusen runt brottsplatsen. Ännu eftermiddagen pågick den tekniska undersökningen av mordplatsen.

Polisen utesluter heller inte att flera gripanden kan komma att ske och ber nu eventuella vittnen om hjälp. Det man främst är intresserad av är om någon gjort några iakttagelser kring Dalgårdsgatan fredag kväll och natten till lördag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.