Avspärrningen Foto: Privat

Mordförsök i centrala Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett bråk på öppen gata i Linköping. Tre män i 20-årsåldern är anhållna misstänka för försök till mord, uppger polisen på söndagsmorgonen.

Händelsen inträffade strax efter 01-tiden natten till söndagen på den nöjestäta Ågatan.

– När polisen kom till platsen hittades mannen allvarligt skadad men jag kan inte kommentera om det har förekommit en kniv eller inte eller hur mannen har skadats, säger Cesar Saliva, befäl vid polisen.

Mannen var svårt skadad på övre delen av kroppen och brottsrubriceringen är mordförsök eller synnerligen grov misshandel. Han opererades akut på US i Linköping och enligt sjukvården är läget för 18-åringen stabilt på söndagsmorgonen.

Tre gripna

Tre personer har anhållits misstänka för mordförsök. Under söndagen kommer ytterligare förhör att genomföras och polisen har under morgonen hävt avspärrningarna på platsen.

– Det var mycket folk på plats men om någon sett själva händelsen är oklart än så länge, säger Cesar Saliva.

På söndagseftermiddagen gick polisen ut och vädjade eventuella vittnen att träda fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.