Hör SVT:s reporter Daniel Diaz rapportera från centrala Linköping om nattens skottlossning. Foto: SVT

Mordförsök i Linköping – skottlossning på krog

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen larmade polisen om höga smällar och skottlossning på en krog, öppen för allmänheten, i Linköping. Händelsen utreds nu som försök till mord alternativt dråp.

Under natten till söndag hörde flera vittnen från en krog i centrala Linköping. En person med ett pistolliknande föremål ska även ha setts springa från platsen.

– Det känns som om gärningsmannen varit helt likgiltig inför att det var en hel del personer där inne. Det kunde ha slutat riktigt illa, säger Angelica Israelsson-Silfver, presstalesperson för polisen i region Öst till TT.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Oklar koppling

Inne på krogen hittades skotthål och polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp.

– Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i nuläget, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen person har skadats vid skottlossningen och det är oklart om händelsen har något samband med tidigare skjutningar i Linköping.

– Det är oklart om det var riktat mot någon specifik individ. Vi har inte heller fått några uppgifter på om det finns en hotbild mot krogens ägare eller personal.

Klubbens ansvarige bekräftar även det sistnämnda i ett sms till Svt Öst.

– Vi har ingen hotbild mot oss så vi planerar att ha öppet på måndag.

”Lite jobbigt och skärrande”

Ägaren till klubben, som befinner sig på annan ort, fick under söndagsmorgonen veta vad som hade skett.

– Lite jobbigt och skärrande men ingen blev skadad tack och lov, säger ägaren.

Har ni varit med om det här tidigare?

– Det är första gången det händer.

Klubbägaren berättar att krogen kommer att ha öppet som vanligt för skollunch, och hoppas på att kunna fortsätta ha det så under veckan.

Söker fler vittnen

Under morgonen hävdes avspärrningarna och polisen utreder nu händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen kommer att fortsätta förhöra vittnen till händelsen under söndagen.

– Brottsplatsen har varit avspärrad för kriminalteknisk undersökning och den är nu klar. Polisen har hört vittnen men vi är intresserade av fler vittnen, både sådana som befann sig inne i lokalen och utanför, säger Angelica Israelsson-Silfver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet