Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mimmi Moberg/SVT

Mordförsök vid Linköping arena – dag tre i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Idag fortsätter rättegången mot den 22-åring som står åtalad misstänkt för mordförsök på en 17-åring i Linköping i början av november. Vittnen och poliser hörs under dagen.

Det var den 3 november vid 18-tiden som polisen larmades till ett hotell i Linköping, där en 17-åring skottskadats. De bägge männen som är bekanta med varandra är överens om att det hela ska ha varit en olyckshändelse, men åsikterna går isär om vem det var som höll i vapnet, när skottet avlossades.

Träffade i huvudet

22-åringen menar att det var 17-åringen som sköt sig själv, medan 17-åringen menar att han blev skjuten av den andra mannen.

17-åringen överlevde mirakulöst skottet som träffade hans huvud. Läkare har tidigare vittnat i rätten om hur illa det kunde gått om kulan hade träffat några millimeter åt det ena eller andra hållet.

Fortsatta förhör

Under torsdagen, den tredje dagen i Linköpings tingsrätt, kommer det pågå fortsatta förhör med vittnen och släktingar till målsägandet. Även områdespoliser kommer att höras under dagen.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och hot mot tjänsteman. Han ska också varit närvarande vid mordet i Skäggetorps centrum i augusti i fjol.

Efter det ska han, enligt egna uppgifter, lämnat det kriminella nätverk han var medlem i.

Hör vår reporter Mimmi Moberg sammanfatta dagens förhandlingar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.