Del av köpcentrets restaurangtorg som spärrades av efter mordförsöket. Foto: Ulf Wigh

Mordförsök i Norrköping – den misstänkte och offret är bekanta

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades efter ett mordförsök under söndagseftermiddagen i Norrköping. Händelsen skedde på Ingelsta köpcenter och enligt uppgifter till andra medier ska en kniv ha använts. Vice chefsåklagare Anna Jakobsson säger idag till SVT Nyheter Öst att den misstänkte och offret är bekanta med varandra.

– Det har bara genomförts delgivningsförhör med den misstänkte än så länge. Han ska höras tillsammans med försvarare först senare under eftermiddagen. Innan dess vill jag inte säga så mycket.

Åklagaren vill i nuläget inte avslöja vad för vapen som kan ha använts, men enligt en bulletin från Region Östergötland har offret utsatts för penetrerande våld. Han blev lindrigt skadad och hans tillstånd ska vara stabilt.

Norrköping

Vittnen som befann sig i gallerian har hörts och enligt Anna Jakobsson stödjer deras uppgifter brottsmisstankarna.

Den misstänkte är en man i 40-årsåldern och han greps och anhölls under söndagen. Om åklagaren ska begära honom häktad måste det ske senast på onsdag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Del av köpcentrets restaurangtorg som spärrades av efter mordförsöket. Foto: Ulf Wigh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet