Enligt åklagare Karin Sandén har misstankarna mot de misstänkta försvagats Foto: SVT

Mordmisstänkta i Finspång helt avskrivna från utredning

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen genomfördes en stor sökinsats efter en försvunnen kvinna. Två personer anhölls och brottsrubriceringen var mord. De anhållna är nu släppta.

På torsdagen meddelar Åklagarmyndigheten att förundersökningen angående mord är nedlagd och de tidigare misstänkta är helt avskrivna från utredningen.

– Misstankarna har försvagats och de var anhållna på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta. Men det fanns utredningsåtgärder som vi ville ta ställning till innan de kunde släppas, säger åklagare Karin Sandén.

Den försvunna hittad

Finspångsån tömdes delvis på vatten under letandet men inga intressanta fynd gjordes där. Under fredagskvällen meddelade polisen att den försvunna kvinnan hittats död i Skutbosjön i Finspång.

Kroppen hittades med hjälp av polisens drönare. Det finns ingen misstanke om brott och närmast anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.