Foto: Björn Persson

Storbrand i moskébyggnad

Uppdaterad
Publicerad

Under natten larmades polis och räddningstjänst till Grundläggaregatan i Hageby i Norrköping, med anledning av en brand i en moskébyggnad som är under uppbyggnad.

Ingen person kom till skada, polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Stefan Hagdahl, inre befäl räddningstjänsten östra Götaland beskriver hur det såg ut när första styrkan kom till platsen.

– Det var en kraftig brand. Det var flera som ringt in och det var en kraftig rökutveckling. Det var synligt på långt håll fler styrkor och brandmän behövdes till platsen, för att kunna göra någonting åt den här branden, säger han till Östnytt.

Var misstänker du att den här branden har startat?

– Jättesvårt att säga men när vi kom fram så brann det på ett flertal olika ställen så då kan man väl dra sina egna slutsatser, säger Stefan Hagdahl.

Vilka skador fick byggnaden?

– Vår första inriktning var att vi skulle försöka släcka, men vi hamna i ett annat läge och tänkte låta den brinna ner. Men nu lyckades brandmännen så bra och vi kunde släcka den tillslut.

– Som det är nu har byggnaden stora skador, både vattenskador och rökskador. Det är omfattande skador, helt klart, säger Stefan Hagdahl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.