Avstängd från Fas 3 – får upprättelse

Uppdaterad
Publicerad

Han protesterade mot att hans placering vid Fas 3 saknade innehåll. Då blev han polisanmäld och avstäng från både sysselsättning och ersättning av Arbetsförmedlingen.

I dag fick han fullständig upprättelse och retroaktiv ersättning.

– Det känns skönt säger Hans Johlgren till Östnytt.

Hans Johlgren hamnade i fas tre i oktober förra året. En månad senare började han ifrågasätta verksamheten hos anordnaren Personalstrategerna i Motala. Något som ledde till att han blev polisanmäld för att han ifrågasatte en som han menade meningslös sysselsättning helt utan innehåll.

Polisutredningen las ner men Arbetsförmedlingen gick på det eskilstunabaserade företaget personalstrategernas linje och stängde av Hans Johlgren från både sysselsättning och ekonomisks ersättning.

Hans Johlgren överklagade Arbetsförmedlingens beslut och i dag efter fem månader har han fått fullständig upprättelse och Arbetsförmedlingen i Motala en rejäl näsbränna efter att omprövningseneheten förkastad avstängningen och gett Hans Johlgrens retroaktiv ersättning och rätt att söka skadestånd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.