Foto: Axel Brantemo / SVT

Motala tackar Lalandia – öppnar för att återuppta samarbetet

Uppdaterad
Publicerad

I början av året stod det klart – Lalandia förnyar inte kontraktet med Motala kommun. Nu har kommunen skickat ett tackbrev till det danska företaget, där man öppnar för att återuppta samarbetet längre fram.

Badlandet Lalandias etablering i Motala vid Varamon har varit en berg- och dalbana under flera år. Arbetet för etableringen startade 2016 och efter flera domstolsturer, bland annat på grund av att kommunen inte tagit tillräcklig stor hänsyn till fridlysta fladdermöss, drog sig Lalandia ur projektet i januari 2024.

Tack till Lalandia

Nu har kommunen skickat ett tackbrev till Lalandia, något som MVT var först med att berätta. I brevet tackar kommunen för ett gott samarbete genom åren, samtidigt som man informerar om att kommunen går vidare med detaljplanearbetet – och öppnar för ett återupptagande av samarbetet längre fram.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här såg det ut när beskedet presenterades tidigare i år. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.