Ännu en cykelolycka har skett i Linköping genom att någon har spänt upp en stålvajer över en MTB-bana. Foto: TT/Ruud, Vidar // Privat: Niklas LindberghVisa alla (2)
Visa alla (2)

MTB-förare i olycka med uppspänd stålvajer

Publicerad

Under måndagen hände det igen – en cyklist körde rakt in en stålvajer som spänts upp tvärs över MTB-klubbens bana i Linköping.

Det var förra lördagen som en cyklist körde rakt på en uppspänd stålvajer med kroppen på en uppmärkt bana i området Fröberget, Tinnerö i Linköping. Föraren kastades över styret och lyckades undkomma med lindriga skador.

– Jag ser det som ett sabotage. Det är helt klart att någon har ett uppsåt med att göra så här, säger Niklas Lindbergh, från klubben Mera Lera MTB.

Ny stålvajer – ny olycka

Under måndagen skedde ytterligare en olycka – på samma bana – med en uppspänd grov ståltråd. Också denna gång kraschade och voltade en förare över styret i hög fart.

– Han spräckte sin hjälm men fick inga större skador för övrigt. Vi har haft tur vid båda olyckorna att det varit rutinerade förare som har kraschat. Men vad händer nästa gång när det kommer ett barn?, säger Niklas Lindbergh.

Stålvajern som satt spänd tvärs över banan. Foto: Privat: Niklas Lindbergh

”Det är fruktansvärt olustigt”

Niklas Lindbergh berättar vidare att liknande olyckor skedde för ett antal år sedan i Rydskogen i Linköping, vilket får honom att fundera...

– Mönstret återupprepar sig. Nu när det har hänt igen vet vi att det är en hotbild som är riktad mot oss.. Det är fruktansvärt olustigt, säger han.

Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet