Foto: SVT

Anhöriga till mordoffren vittnade

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fortsatte rättegången i Linköping mot den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp. Bland annat vittnade de anhöriga till offren.

Under de första timmarna satt den misstänkte 24-åringen till synes oberörd under tiden kammaråklagare Helen Gestrin berättade om det mördade parets ekonomi. Gestrin konstaterade att det inte fanns någon större förmögenhet och att det indikerar på att det inte fanns något ekonomiskt motiv till brottet.

Inför en viss del av redogörelsen, där det bland annat gäller video över brottsplatsen och bilder från obduktionen, bad Gestrin om att förhandlingen skulle ske bakom stängda dörrar, vilket den också gjordes.

Dubbelmordet i Mantorp

Efter lunch släpptes åhörarna in i rättssalen igen och då var det dags för målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz och misstänkte mannens försvarsadvokat Henrik Lindholm att tala.

”Den misstänkte mannen är märkbart berörd”

Lindholm berättade att den misstänkte menar att det det finns en hotbild mot honom och hans familj och han därför vi förhör varit rädd för att försäga sig och ge ledtrådar som kan knytas till andra personer och på så sätt utsätta sin familj för fara.

När det blev dags för offrens anhöriga att berätta om paret blev stämningen mer tryckt i rättssalen, och när det redogörs om stunden då paret hittades döda i sin bostad såg även den misstänkte ut att bli berörd.

– Det är mycket känslor i salen just nu, den misstänkte mannen är märkbart berörd, han ser ut att torka bort tårar, rapporterar SVT:s reporter Cissi Säfström från platsen.

När Helen Gestrin frågar om det finns något som kan göra att någon skulle vilja göra paret illa, svarade målsägande att det inte fanns det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet