Nattfotbollen i Norrköping synas i UR-serie. Foto: UR

Nattfotbollen i Norrköping synas i TV-serie

Uppdaterad
Publicerad

Det första avsnittet i UR:s tv-serie Idrottens himmel och helvete handlar om hur kriminella gäng ibland rekryterar idrottande ungdomar med mutor för att få till uppgjorda matcher. Vi ser också ett inslag om Nattfotbollen i Norrköping som är ett initiativ med syfte att förhindra utanförskap och arbeta med allas lika värde och ömsesidig respekt på och utanför planen.

– Vi möts ständigt av rapporter om barns ökande stillasittande. Samtidigt är förväntningar och krav på resultat en av anledningarna till att barn slutar idrotta tidigt. I den här programserien vill vi därför lyfta upp ett barnperspektiv där alla är med utifrån sina förutsättningar, säger producenten Niklas Hyland.

I seriens första avsnitt får vi träffa Ermin Kojic – ett fotbollslöfte som en period hamnade snett. Nu är han ledare inom Nattfotbollen. Dessutom polisen Benjamin Prom som berättar om vilken roll satsningen har spelat för att bekämpa ungdomskriminalitet.

Ett smakprov ser du ovan och hela avsnittet finns på UR Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet