Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Niklas Borg (M) menar att polisens lista över utsatta och särskilt utsatta områden riskerar stigmatisera bostadsområdena. Se mer i klippet. Foto: SVT.

Niklas Borg (M) vill se fler poliser i Skäggetorp, Berga och Ryd

Uppdaterad
Publicerad

Innan årets slut ska polisen uppdatera sin lista över utsatta och särskilt utsatta områden. Idag är det bara Skäggetorp i Linköping som är med på listan – men polisen har sett en klar försämring även i stadsdelen Ryd och den stadsdelen kan komma att hamna på den nya listan. Men kommunalrådet Niklas Borg (M) är kritisk mot listorna.

– Jag tycker att den snarare bidrar till ett stigmatiserande av de här bostadsområdena. Vill man bo i ett särskilt utsatt område? Svaret är förmodligen nej för de flesta, men samtidigt vet jag att det finns många som bor i Skäggetorp som trivs bra där, säger Niklas Borg.

Enligt honom påverkar inte polisens listning hur de i kommunen arbetar i de utpekade stadsdelarna.

– Jag tar varje möjlighet för att trycka på behovet av att polisen över tid har betydligt större resurser på plats i Skäggetorp, Ryd och Berga och att vi dessutom får exempelvis polisens nationella kamerabevakning på plats i mycket större utsträckning än vad som finns idag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet