Norrköpingsfilm får tävla på festival i USA

Uppdaterad
Publicerad

Det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures rider på en framgångsvåg. Efter en lyckad release i Sverige och en stor försäljning utomlands står det nu klart att filmen även får en premiär på filmfestivalen ”Fantastic Fest” i USA.

– Det känns hedrande att de gillar filmen och superkul att vår film nu hittar in i filmfestival-världen, säger Rasmus Råsmark från Crazy Pictures i ett pressmeddelande.

Den 20e juni i år hade filmen, en katastrofthriller som handlar om ett Sverige under attack,  Sverigepremiär. Och två dagar innan rullades den ut på biodukarna upp i Norrköping. Crazy Pictures ville visa Norrköpingsborna först, eftersom filmen till stor del har spelats in där.

Under de första två veckorna låg filmen två på den svenska biotoppen och sålde snabbt till 70 länder. Den går fortfarande på bio och räknas som sommarens svenska storfilm. Efter framgången i hemlandet når filmen nu nya höjder genom att få vara med i officiell tävlan på Fantastic Fest i Austin, USA.

Festivalen har blivit hyllad som en av världens 3 häftigaste filmfestivaler av MovieMaker Magazine och har kallats ”the wildest film festival in America” av The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.