Norrköpingshotell kan få kalkonpris i arkitektur

Uppdaterad
Publicerad

Comfort Hotel är nominerat som en av årets fulaste byggnader

Nätverket Arkitektupproret har nominerat nybyggda Comfort Hotel i Norrköping som årets kalkon i sin nyinstiftade arkitekturtävling.

”Kasper Kalkon-priset” ska gå till årets fulaste nyproduktion i Sverige och hotellet har hamnat bland de tio nominerade med motiveringen

”Comfort Hotel i Norrköping smälter inte alls in med den vackra arkitekturen runtomkring. Kontraster kan i vissa fall vara okej, men här saknas allt som heter balans, respekt och stil.”

Nomineringarna har röstats fram bland 12 000 medlemmar i nätverket Arkitektupproret som säger sig sträva efter ett Sverige med vackrare arkitektur. Namnet Kasper Kalkon anspelar på det prestigefyllda arkitekturpriset Kasper Salin-priset som delas ut årligen av Sveriges Arkitekter till ett svenskt byggnadsverk eller en grupp byggnader.

Se hela listan över nominerade byggnader här

Det här blir första året som kalkonpriset delas ut, i framtiden vill nätverket också gärna dela ut pris för vacker arkitektur men de skriver på sin Facebook-sida att det i nuläget finns för få kandidater för att detta ska vara möjligt.

Mer om arkitekturupproret här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.