Idag presenterades fem nya detaljplaner och Lalandias vision för området kring Varamon i Motala. Foto: SVT

Nu kan Motalaborna tycka till om Varamon

Publicerad

Idag presenterades fem nya detaljplaner och Lalandias vision för området kring Varamon i Motala. Tre informationsmöten var starten för ett samråd där Motalaborna får chansen att ge sina synpunkter på projektet.

Samrådet kring detaljplanerna pågår från 9 april till 14 maj. Kommunen räknar med att detaljplanerna kan antas i december i år.

– Det är bra för hela Motala. Det är många verksamheter som kommer få nytta av det här, säger Motalabon Rolf Sundström.

– Vårt fina Varamon...om det nu inte blir så lyckat som de har tänkt sig. Att det inte kommer så mycket folk, och sedan efter några år kanske det blir lite sämre. Vad gör de då med marken som är såld? De bästa platserna som vi har vid Varamon, säger Carina Karlsson.

Bilden visar den aktuella detaljplanen för Lalandias visioner Foto: Motala kommun

Värdefullt område

– Vi har ett jättestort intresse, från kommunen sida att det här blir något som är hållbart för kommuninvånarna, men också för framtiden. Som jag ser det är det här ett framtidsprojekt som ger Motala väldigt stora möjligheter men också en stor utvecklingspotential. Men det ligger ju också i ett område som är väldigt värdefullt och som många tycker väldigt mycket om och då är det också viktigt att vi bevarar mycket av den natur som finns där, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth (S)

En utställning kommer att finnas i kanalbolagets lokaler och videomaterial ska läggas ut på kommunens webbsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.