• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: SVT

Nu rivs silon i Hästholmen

Publicerad

Efter år av turer fram och tillbaka så har det nu blivit så att silon i Hästholmens hamn ska bort. Just nu pågår rivningen av bland annat eternitpaneler.

Silon har genom åren nått ett så dåligt skick att inget annat än rivning återstod. Länge var det tänkt att bostadsrätter skulle byggas och då i samma stil som den gamla silon med tillhörande lagerbyggnad. Företaget som skulle bygga kunde inte uppbåda tillräckligt med intresse för bostadsrätterna och drog sig ur efter sju års arbete.

– Äntligen så händer ju något, säger Kurt Holmstedt, som bor på andra sidan viken. Det har ju tagit alldeles för lång tid från början, fortsätter han.

I början av februari meddelade kommunen att det kommunala bolaget Ödeshögsbostäder tar över och kommer att utföra rivning och nybyggnation.

Rivningen är inte helt okomplicerad eftersom silon är klädd med eternitplattor, som innehåller asbest. En saneringsfirma med specialkunskap om asbestsanering finns på plats i hamnen.

Själva rivningen tros vara klar sista maj. Till en början kommer ytan att användas som parkeringsplats för bilar och husbilar. Framåt hösten räknar Ödeshögsbostäder med att kunna presentera ett förslag om vad man vill bygga på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ödeshög

Mer i ämnet