Idag invigdes den nya förlossningsavdelningen på Vrinnevisjukhuset. Foto: SVT

Ny förlossningsavdelning invigdes på Vrinnevi

Publicerad

Idag invigdes den nya förlossningsavdelningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Större rum och en bättre specialanpassad miljö är något som blivande föräldrar nu kommer att mötas av.

– Att vi  har fått betydligt större och ändamålsenliga lokaler har en inverkan på integriteten och patientsäkerheten. Exempelvis när vi behöver hjälpa till vid en förlossning och kanske behöver ta in mer utrustning, eller behöver vara flera personer i rummet, säger Ulrica Ottosson, vårdenhetschef vid förlossningen.

De nya lokalerna bjuder på större och mer funktionella rum. Foto: SVT

– Det finns nu en större rymd så mer utrustning får plats i lokalerna. Kvinnan kan då få mer alternativ – som att promenera med gåbord eller använda sig av en pilatesboll, säger Ulrica Ottosson.

De var många som ville vara med vid invigningen av den nya förlossningsavdelningen. Foto: SVT

– Det känns otroligt härligt idag att äntligen få visa upp lokalerna fullt ut för våra patienter, säger Ulrica Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.