Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Ny hyreslösning efter första avmattningen på flera år i Motala

Publicerad

Efter flera år av hårt tryck på hyresrätterna i Motalas kommunala bostadsbolag Platen märker bolaget nu av en avmattning på hyresmarknaden. Nu startar man en ny tjänst för att kunna hyra ut lägenheter snabbare.

– Vi är jättenyfikna på hur det ska tas emot, säger Ulf-Henrik Östlund, marknads- och kommunikationschef.

Enligt honom har trycket på Platens hyresbostäder i Motala varit högt ända sedan 2015 fram till 2019. Men nu märker bolaget en avmattning på hyresmarknaden.

– Det tar lite längre tid att bli av med vissa lägenheter, säger Ulf-Henrik Östlund.

Motala

Det nya läget gör nu att Platen testar ett nytt koncept som ska göra det lättare för personer i stort behov av en ny bostad väldigt snabbt. Den sökande behöver vara inskriven i intresseregistret och uppfylla kraven som ställs för att bli godkänd som hyresgäst, men sedan är det den som är snabbast på boka-knappen som erbjuds lägenheten, alltså oavsett hur länge man stått i bostadskön.

– Det är inte jättemånga bostäder som står tomma, men hela situationen är ny för oss eftersom vi inte haft lägenheter som stått tomma sedan 2015, säger Ulf-Henrik Östlund.

Han säger att avmattningen kan ha flera orsaker, men en trolig faktor är att Motala nu tappar i befolkningssiffrorna.

– Sedan har vi byggt den senaste åren, vilket gjort att vi har fått lite nya lägenhetstillskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet