Ny redaktionschef på SVT Nyheter Öst

Publicerad

Anna-Karin Thorstensson efterträder den nu tillförordnade Hans Zetterberg och blir ny redaktionschef på SVT Nyheter Öst i Norrköping.

Hon kommer tillträda tjänsten senast 1 januari 2016.

– Jag ser verkligen fram mot uppdraget jag fått – en spännande utmaning i en föränderlig tid. Det ska blir roligt att kliva in i SVT:s värld och göra resan vi har framför oss tillsammans med personalen på redaktionen, säger Anna-Karin.

Anna-Karin Thorstensson kommer närmast från en tjänst som digital redaktionschef på Hallpressen. Innan dess har hon haft flera tjänster på chefsnivå inom NTM-koncernen, bland annat som nyhets- och redaktionschef på Östgöta Correspondenten i Linköping.

Anna-Karin Thorstensson är 46 år och bosatt i Linköping.

– Anna-Karin har en stark lokal förankring i Östergötland, en mycket bra publicistisk kompass och digital spetskompetens. Hon har erfarenheter som vi kan dra nytta av både för uppdraget på SVT Nyheter Öst och för hela SVT Nyheter, säger Karoline Spångberg Norlander, nyhetschef för område Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer