Egzon Binaku berättar om flytten till IFK i klippet ovan. Foto: Mikko Lindskog / SVT

Egzon Binaku skriver på för IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Den nya spelare som IFK Norrköping presenterade på en presskonferens på fredagen är 23-årige Egzon Binaku som senast spelat i Malmö FF.

Han har spelat 61 allsvenska matcher samt 5 landskamper för Albanien. Han gick till Malmö från BK Häcken inför förra säsongen, enligt SVT Sport.

– Vi har följt Egzon under en längre tid och när vi förstod att han var tillgänglig så gick vi verkligen hårt för att få honom att representera IFK Norrköping. Som jag sagt tidigare så är det viktigt att vi tar ansvar för resultaten både på kort och lång sikt och vi tycker att Egzon som spelartyp passar väl in i IFK för framtiden, säger manager Jens Gustafsson på klubbens webbsajt.

IFK Norrköping
Foto: Mikko Lindskog / SVT

Han ska enligt Gustafsson vara en snabb och offensiv kantspelare och dessutom bra man mot man. Han kommer inte vara spelbar i premiären borta mot Helsingborg på söndag.

– Jag behövde en ny utmaning och ny miljö och jag tror Norrköping är perfekt för det, säger Egzon Binaku till SVT Öst.

Se och hör Egzon Binaku i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Norrköping

Mer i ämnet