Nya planer för Tinnerbäcksbadet

Publicerad

Politikerna i Linköping vill skapa ett område av Tinnerbäcksbadet som ska kunna användas året om och som ska harmoniera med den nya simhall som enligt planerna ska byggas.

Därför har kommunen nu tillsatt en utredning som de vill skyndsamt ska tydliggöra hur Tinnerbäcksbadet ska användas i framtiden.

– Det har varit många kockar men nu vill vi ta ett helhetsgrepp på Tinnerbäcksbadet, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som vill genomföra utredningen.

Öppet året om

Just nu pågår flera utredningar och projekt som berör Tinnerbäcksbadet och enligt kultur- och fritidsnämnden finns det därför behov av att utreda hur badet bör utvecklas både som simsportarena och som miljö för motion, simskolor och rekreation bland annat.

– Vi hoppas kunna ha det öppet året om i framtiden, vi ska bland annat titta på möjligheten att kunna åka skridskor under vintertid, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth.

Tanken är att Tinnerbäcksbadet ska stängas under tiden en ny simhall byggs, men att förändringarna görs samtidigt. Allt ska stå färdigt 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer