Arkivbild på Varamonbadet. Foto: Veronica Gardell/SVT

Nytt stort vatten- och äventyrsland i Varamon

Uppdaterad
Publicerad

Det danska företaget Lalandia A/S vill bygga ett helt nytt vattenland vid Varamobaden. Det presenterade Motala kommun tillsammans med företaget idag under en presskonferens.

Lalandia som redan har två stora vatten- och semesteranläggningar i Danmark, vill nu ta steget in på den svenska marknaden. Med stora planer för Motala vill nu företaget bygga ett helt nytt vattenland intill Varamobaden och Folkets Park.

En gemensam avsiktförklaring har gjorts mellan Tillväxt Motala AB och Lalandia A/S för att undersöka möjligheten att etablera ett Lalandia center.

Foto: Jonny Thunell / SVT

– På sikt så tror jag att den här satsningen kan ge 400 – 500 nya jobb i Motala, och jag hoppas på att den nya anläggningen kommer stå klar inom en fyra års period, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth (S).

Området är tänkt att innehålla, förutom ett ett stort vattenland, även ett sport- och upplevelsecenter samt en semesterhusanläggning.

– Med ett nytt Lalandia center vid Vättern hoppas vi på att locka cirka en halv miljon besökare till Motala varje år, säger Jan Harrit, vd Lalandia A/S.

Foto: Carl Larsson / SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer