Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvaret på Gotland kommer att få en mer robust sjukvårdsorganisation säger regementschefen Magnus Frykvall. Foto: Patrik Widegren/SVT, Jimmy Croona/Försvarsmakten

Nya stora försvarssatsningen: Gotland får eget fältsjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska invasionen av Ukraina och det försämrade säkerhetspolitiska läget har gjort att uppbyggnaden av försvaret på Gotland snabbas på. En av de större satsningar som kommer att göras är att regementet P18 ska få ett eget fältsjukhus.

Just nu deltar runt 400 personer på Gotland i övningen kallad ”Tule”. Bland annat finns en kirurgitropp från 2:a sjukhuskompaniet i Göteborg på plats.

Sådan här sjukvårdskompetens och utrustning kommer framöver att rekryteras till Gotlands regemente, P18. Det har nu blivit klart att försvarets krigsorganisation på ön ska förstärkas med ett fältsjukhus.

– 2:a sjukhuskompaniet är ett mobiliserande förband vilket innebär att vi kommer att behöva anställa tidvis tjänstgörande personal . Det innebär att de arbetar i försvarsmakten vid höjd beredskap eller krig, säger Magnus Frykvall, chef för Gotlands regemente.

Se mer om satsningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet