Lisbeth Åkerman fick en rundvandring på Slite Stenhuggeri. Foto: Patrik Widegren/SVT

Nyhetsankare fikade med publik på Gotland

Publicerad

Programledaren Lisbeth Åkerman och redaktören Kiki Bek flög idag ner från Stockholm för att tillsammans med SVT Nyheter Östs reporter Patrik Widegren träffa några tittare på Gotland.

Över en kopp kaffe och bullar fick personalen på företaget Slite Stenhuggeri chansen att på ett avslappnat sätt prata om sina tankar om SVT Nyheter.

– Det var fantastiskt att se deras verksamhet och väldigt intressant att höra vad man tycker om SVT och våra nyheter, säger Lisbeth Åkerman.

Under fikastunden uttryckte man vikten av lokala nyheter och att det ibland kan bli för mycket krig och elände i nyhetssändningarna. Fler solskenshistorier efterlystes.

Ögonöppnare om appen

Kiki Bek var också nöjd med besöket.

– Det är viktigt att vi lyssnar på vad tittarna tycker, vilka sorters nyheter de behöver, och hur de vill få dem, säger Kiki och fortsätter:

– Det var en ögonöppnare att så få känner till vår utmärkta nyhetsapp. Vi behöver helt klart marknadsföra den bättre.

Hundratals publikfika

Besöket i Slite var ett av flera hundra som gjorts runtom i hela landet där anställda på olika redaktioner inom SVT bjudit olika grupper på fika och pratat kring nyhetsvanor och vad man vill se mer av i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.