Nyköping – Nyköpings hockey flyttas ner

Publicerad

Nyköpings hockey flyttas ner en division. Idag tog Svenska ishockeyförbundet beslutet att inte ge Nyköpings hockey någon elitlicens för kommande säsong. Bakgrunden är de stora underskott som klubben dragits med.

Svenska ishockeyförbundet skriver i en pressrelease att Nyköpings HK har i sin årsredovisning redovisat negativt eget kapital under två på varandra följande räkenskapsår.

Så sent som för ett par veckor sedan så efterskänkte kommunen en hyresskuld på drygt 800 000 kronor till Nyköpings hockey, men det räckte alltså inte.

Den 30 april var sista datum för klubben att visa ett positivt resultat, något klubben inte kunde göra. Idag en dryg månad senare är klubben nera på plus minus noll enligt ordförande Göran Forssberg, något som licensnämnden inte tagit hänsyn till.

Sedan Göran Forssberg tillträdde som ordförande 31 maj 2007 så har Nyköpings hockey sänkt sina kostnader med 4,5 miljoner kronor.

Klubben har nu tre veckor på sig att överklaga och enligt Göran Forssberg kommer detta ske redan ikväll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer