Lars Winnerbäck delade på fredagskvällen ut sitt pris Nyponet i Linköping. Foto: Cissi Säfström

Winnerbäcks stipendium till skivbolag och konsertarrangör

Uppdaterad
Publicerad

Kaj Sivervik och Patrik Lindekrantz som driver ett skivbolag och arrangerar konserter i Linköping får årets Nyponstipendium.

Skivbolaget Gaphals och konsertarrangören City to city har enligt motiveringen för att ”ha berikat Linköping som kulturstad”. Bakom står alltså Kaj Sivervik och Patrik Lindekrantz.

Såväl att ge ut skivor som att arrangera konserter har givit lokala band en möjlighet att nå ut till en publik. I motiveringen till stipendiet betonas också att Sivervik och Lindekrantz har arbetat för det lokala kulturlivet ”med engagemang och lust före ekonomisk vinning”.

Artisten och Linköpingssonen Lars Winnerbäck, som står bakom stipendiet på 100.000 kronor, var också den som delade ut stipendiet ikväll vid en ceremoni i Konsert och Kongress i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.