Fria Intermilia i Motala. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Nytt bakslag för hårt kritiserad friskola

Publicerad

Hårt kritiserade friskolan Fria Intermilia i Motala får inget gehör efter att ha överklagat beslutet om indraget tillstånd för verksamheten.

Förvaltningsrätten instämmer i bedömningen att missförhållandena på skolan är mycket allvarliga, och anser därmed att Skolinspektionen haft fog för sin drastiska åtgärd. Stiftelsen hade bland annat beskyllt myndigheten för jäv.

Huvudmannen hade i sitt överklagande även anfört att kraven från myndigheten varit orimliga och att Skolinspektionens avdelningschef begått tjänstefel.

Förvaltningsrätten lyssnar dock alltså inte på de argumenten, utan ”anser därför att det har funnits skäl för att återkalla stiftelsens godkännande som huvudman för förskoleklass och grundskola. Med hänsyn till bristernas omfattning och karaktär kan beslutet inte heller anses vara oproportionerligt”.

Skolan har sedan tidigare begärts i konkurs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet