Peter Karlsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Vadstena kommun och Cecilia Burenby (S), kommunstyrelsens ordförande i Mjölby kommun Foto: Mimmi Moberg/SVT

Mjölby kan få vatten från Vättern

Uppdaterad
Publicerad

Vadstena kommun, Mjölby kommun och Mjölby Svartådalen Energi, MSE inledde idag samarbetet som bland annat handlar om fjärrvärme och dricksvatten.

– Vi ser stora möjligheter i ett samarbete mellan Mjölby och Vadstena kommun. Vi kan på så sätt långsiktigt säkra både kvaliteten och effektiviteten när det gäller leverans av samhällsviktig infrastruktur, som fjärrvärme och dricksvatten, säger Peter Karlsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Vadstena kommun i ett uttalande i ett pressmeddelande.

Vatten och värme

Arbetet handlar om att undersöka möjligheten kring ett framtida fjärrvärmesamarbete och se över om Vättern kan vara en reservvattentäkt för Mjölby.

–   I Mjölby har vi en väl utvecklad och effektiv fjärrvärmeverksamhet i MSE som även Vadstenaborna kan få nytta av. Men vi saknar idag en reservvattentäkt och här har vi en möjlighet att förutsättningslöst se om Vättern är en möjlighet. Kan man kombinera fjärrvärme och vatten i samma sträckning borde det finnas fördelar, säger Cecilia Burenby (S), kommunstyrelsens ordförande i Mjölby kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.