Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagen presenterades det nya styret för Motala. Två av de som var med på presskonferensen var Mark Henriksson (M) och Markus Lejonkvist (SD). Foto: Privat/Mikael Lindgren Palmgren.

Nytt styre i Motala: M, SD, KD leder kommunen med stöd av L

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett nytt styre i Motala lett av Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna – som kommer få stöd av Liberalerna.

– Det blir en samverkan mellan M, SD, och KD,  som kommer styra kommunen med stöd av L i en valteknisk samverkan, där Liberalerna står bakom den politik som ska genomföras, säger kommunstyrelsens ordförande, Mark Henriksson (M).

Förra mandatperioden styrde Moderaterna, kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna.

”Vi förbereder oss att gå i opposition”

Socialdemokraterna i Motala meddelar under fredagen att det kommer förbereda sig att gå i opposition.

– Vi har haft ambitionen att söka stabilt och brett samarbete i Motala och möjlighet att bilda en sådan samarbete bedöms av oss nu som utdömda. Vi väljer idag att meddela att vi kommer förbereda oss att gå i opposition, säger, Elias Georges (S), oppositionsråd i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.