– Även om jag själv egentligen inte vill, så vaccinerar jag mig för att det blivit en samhällsfråga och framför allt för mammas skull, säger Helene Bohman. Foto: Lena Liljeborg, Ulf Persson/SVT

Nyvaccinerade Palle: ”Det betyder livet” – hemlösa erbjuds drop-in

Uppdaterad
Publicerad

För att nå ut till människor i hemlöshet eller annan social utsatthet, erbjuder Region Östergötland nu drop-in vaccinering mot covid -19 på Hela Människan i Norrköping och på Stadsmissionen i Linköping.

Hos Hela människan – Ria Center i Norrköping pågick drop-in vaccineringen hela onsdagen.

– Att kunna vaccinera mig här idag är A och O, annars hade det inte blivit av, säger Helena Bohman, som fick sin första spruta.

– Jag kom hit i dag för att få vaccinationen, det är många som dött, så det betyder livet för mig, säger Palle Björling.

– Vi har idag haft jättemånga fler gäster mot vad vi brukar. Det är många som inte har ett hem och som då inte kan följa rekommendationer. De har frågat efter och velat få vaccin, säger Sousan Massi Nylander, enhetschef​ på Hela Människan​ Ria Center.

Hör i videon ovan om vad den här chansen till vaccinering betyder för besökarna.

Under torsdagen kommer Stadsmissionen i Linköping att ha drop-in vaccinering hela dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.