Foto: Polisens förundersökning/SVT

Ofredade Linnéa Claeson – 32-åring åtalas

Uppdaterad
Publicerad

När den kända handbollsspelaren och samhällsdebattören Linnéa Claeson lämnade ett varuhus på Drottninggatan i Norrköping i somras ihop med en närstående släkting fick de vätska kastade på sig av en 32-årig man som samtidigt skrek ”horor” och andra glåpord. Mannen åtalas nu för ofredande.

Linnéa Claeson har i förhör sagt att hon inte vet om påhoppet var en slump eller riktat mot hennes engagemang, men beskriver 32-åringen som ”instabil och läskig”.

– Det kändes som han skulle misshandla mig eller hugga mig med kniv, sade hon i det polisförhör som hölls direkt efter händelsen.

Norrköping

Linnéa Claeson hade sin mobil i handen och kunde ta bilder på mannen, som sedan polis och åklagare har använt för identifikation och bevisning.

Ångrar sig

Den åtalade 32-åringen, som även åtalas för andra brott, har nekat till ofredande och sagt att en olyckshändelse legat bakom händelsen. Han har samtidigt uttryckt ånger över sitt ordval gentemot de målsägande.

Linnea Claeson och hennes närstående släkting yrkar på skadestånd av 32-åringen med 5 000 kronor vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet