Sjuksköterskor i skyddsutrustning. Sjuksköterskan till vänster håller i provtagningspinnar för det nya coronaviruset. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

Ökad bemanning ska ge vårdpersonal semester

Uppdaterad
Publicerad

Semesterskulden är en stor utmaning för vården på grund av coronapandemin. I Region Östergötland ska fyra intensivvårdssjuksköterskor rekryteras för att personalen ska kunna ta sin fjärde semestervecka i höst.

Planeringen av höstens bemanning  är en svår uppgift för vården med anledning av covid-19. I Region Östergötland finns luckor i schemat som måste täppas till när personal tar semester, det rapporterar Ekot på Sveriges Radio.

– Vi kommer försöka rekrytera ordinarie sjuksköterskor, i annat fall så får vi vända oss till hyrbolagen för att få just IVA-sjuksköterskor, säger Jessica Frisk, regional sjukvårdsledare i Region Östergötland till Ekot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.