Ökat stöd i Ekholmen efter skjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun inför trygghetsskapande åtgärder efter dödsskjutningen som inträffade tidigt på fredagsmorgonen i stadsdelen Ekholmen i Linköping.

Kommunen har under fredagen haft en avstämning med polisen om händelsen som inte bedöms utgöra någon hotbild mot allmänheten eller kommunal verksamhet.

– Vi samverkar med polisen och med den samlade bilden och vi har beslutat att kommunens verksamheter ska fortgå som vanligt. Dock med utökat stöd och trygghetsskapande insatser i området, säger Anders Fernemark, säkerhetschef på Linköpings kommun, i en kommentar på kommunens sajt.

På plats har en träffpunkt upprättats där handläggare från Social- och omsorgsförvaltningen finns. Även personal från frivilliga resursgrupper finns tillgängliga i området under dagen och kvällen. S:t Hans kyrka håller öppet för att möta oro och kommunväktare rör sig i området under dygnet.

De trygghetsskapande åtgärderna i Ekholmen fortsätter även under helgen, uppger kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet