Olle Vikmång (S) föreslås bli ny KS-ordförande i Norrköping. Foto: SVT

Olle Vikmång (S) föreslagen som ny KS-ordförande i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas valberedning föreslår att Olle Vikmång (S) väljs till ny ordförande för kommunstyrelsen i Norrköping. Efter nomineringstidens slut fanns han och Anders Sköld kvar som kandidater. Nuvarande ordförande Lars Stjernkvist (S) meddelade i september att han ska lämna uppdraget.

Vikmång är idag ordförande i kommunfullmäktige samt vård- och omsorgsnämnden.

– Jag är jätteglad och ödmjuk inför att så många föreningar och medlemmar har nominerat och gett mig ett starkt stöd. Jag ser nu fram emot att om jag blir vald till KSO få möjlighet att, tillsammans med resten av laget, få forma en Socialdemokratisk politik för ett starkt och tryggt Norrköping, säger Olle Vikmång (S), i ett pressmeddelande.

Valberedningen sammankallande, Irma Görtz (S), skriver att 16 S-föreningar samt tre enskilda medlemmar nominerat Vikmång. Val inom partiet ska ske 16 november och formellt utnämnande i kommunfullmäktige 30 november. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet