Foto: SVT

Omdiskuterad rondellpotatis i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Mjölby har de senaste åren fått hård kritik för en potatis – en rondellpotatis som står vid en av infarterna till samhället. Men nu förklarar sig kommunen i ett informationsblad.

– Vi har mycket potatis som odlas i den här kommunen, sade Eva Rådeström, näringslivschef Mjölby, när Östnytt för två år sedan besökte ett av landets mest omdebatterade rondellkonstverk.

Än idag skäms en del Mjölbybor.

– Jag tycker den ser för hemsk ut. Jag tycker det är fruktansvärt. Jag vet inte vem som har gjort den, men den är jätteful, säger Pia Sahlin.

– Det finns väl snyggare potatis, menar Pirjo Nissinen.

– Den är väldigt ful, den ser nästan ut som en gris, Giggi Bangelid.

Eftersom man får så mycket frågor om potatisen så har kommunen nu tryckt upp ett informationsblad med rubriken ”Varför ligger King Edward i rondellen?”

– Det är många som frågar vad det är och varför vi har den, och då kan vi berätta att vi är stora på mat i kommunen. På odling, säger Eva Rådeström, näringslivschef Mjölby.

Potatisen har korats till ett av de allra fulaste rondellkonstverken. Men Eva Rådeström tror att det kan vara bra att Mjölby har någonting som är så pass annorlunda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.