Foto: SVT

Omklädningsrum ska ge EU-migranter skydd mot kylan

Uppdaterad
Publicerad

Två omklädningsrum på Vidingsjö motionscentrum i Linköping föreslås bli skydd mot kyla för EU-migranter under vintern.

Omsorgsnämnden i Linköpings kommun föreslår nu att öppna två omklädningsrum på Vidingsjö motionscentrum för EU-migranter nattetid. Lokalerna föreslås vara öppna under perioden 23/12 till den 28/2 2018 från klockan 22 på kvällen till 07 på morgonen.

Ger plats för 30 personer

Omklädningsrummen ger plats för totalt 30 personer och avser att fungera som en plats för värme under natten och möjlighet att sköta hygien.

EU-migranterna har själva efterfrågat en stationär plats där de själva kan ombesörja sin boendesituation, vilket kommunen sagt nej till.

Beräknas kosta 113.000 kronor

Detta förslag beräknas kosta sammanlagt 113.000 kronor, exklusive eventuell kostnad för securitasvakt och för eventuella återställningskostnader, skriver omsorgskontoret i en tjänsteskrivelse.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om att Linköpings kommun dragit in stödet till det natthärbärge som Stadsmissionen drivit under vinterhalvåret vid Ryttargårdskyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.