Hör när oppositionsråd Sophia Jarl (M) kommenterar händelsen. Foto: SVT

Oppositionsrådet: ”Vill inte recensera hans ledarskap”

Uppdaterad
Publicerad

Idag stod det klart att Lars Stjernkvist (S) avgår från sin post som kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Sophia Jarl (M) säger att hon överlåter till Socialdemokraterna att recensera hans ledarskap.

– Jag vill inte recensera hans ledarskap. Men utifrån mig själv kan jag säga att vi har haft väldigt respektfulla debatter som för det mesta handlat om sakfrågor. Vi har varit väldigt oense, men det har bara handlat om sak, inte person. Det tycker jag är en viktig egenskap om man gör anspråk på att leda ett parti i en kommun, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Vad tycker du Lars Stjernkvist har misslyckats med?

– Jag vill inte uttala mig. Jag överlåter till Socialdemokraterna att utvärdera det. Jag har kritiserat Socialdemokraterna och kvartetten genom åren och stannar vid det. Det handlar inte om det, utan om att han nu avgår, säger Sophia Jarl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet