Foto: SVT

Orange kuvert ger många frågor

Publicerad

Den tid på året då Pensionsmyndigheten skickar de orangefärgade kuverten så ökar antalet frågor. Därför är myndigheten just nu ute på en turné landet runt.

På söndagen fanns Pensionsmyndigheten på plats i ett köpcentrum i Linköping och frågorna var många.

– Det är allt ifrån ”vad kommer jag få i pension” till mer specifika frågor, som får jag jobba och ta ut min pension samtidigt, berättar Alexander Maditianos, pensionsinformatör på myndigheten.

Tidigare har det orangefärgade kuvertet innehållit en prognos för hur stor pensionen kommer att bli. Den informationen finns inte med i årets utskick. Brevet från Pensionsmyndigheten redovisar den allmänna pensionen men har inte med eventuell tjänstepension och eventuellt eget pensionssparande.

– Tyvärr har folk missuppfattat och trott att det som visats i våra kuvert har varit hela pensionen, säger Alexander Maditianos.

Nu hänvisas man istället, som på så många andra ställen, till datorer för att nå en hemsida. Den intresserade kan både gå in på pensionsmyndigheten.se och minpension.se.

Pensionsmyndighetens informationsturné finns i Linköping till och med 13.e mars och i Norrköping 13-15 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.