Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hasti Radpour är en av konstnärerna som är orolig efter försäljningen Foto: SVT

Oro efter fastighetsförsäljningen – konsert för att rädda Skylten

Uppdaterad
Publicerad

Många som är verksamma på kulturcentret Skylten i Linköping är oroliga efter att kommunala fastighetsbolaget nu säljer fastigheten. På fredagskvällen hålls en konsert- och kulturkväll under parollen ”Rädda Skylten” i Linköping.

Det var i tisdags som det stod klart att det kommunala fastighetsbolaget Sankt kors säljer fastigheten där bland annat Skylten ligger, till det privata företaget Mannersons. Hasti Radpour hyr en ateljé i fastigheten och är en av de som nu är oroliga för vad försäljningen kommer att innebära för hyresgästerna.

– Vi är oroliga för om vi kommer få vara kvar här, säger hon.

”Mogen byggnad”

Sandra Sannemo Bårman (M) är ordförande i Sankt kors och menar att enligt deras ägardirektiv ska de jobba med en aktiv försäljningsplan och utvärdera när fastigheter är redo att vidareutvecklas med hjälp av den privata marknaden.

– Gjuteriet är en färdigutvecklad miljö så det var dags att sälja nu, säger hon.

”Rädda skylten”

På fredagskvällen anordnar den lokala konsertarrangören City to city en konsert- och kulturkväll under parollen ”Rädda skylten”.

På sociala medier skriver de: 

”Fredag 22 september öppnar vi upp Skylten för alla oss som engagerar oss och vill skapa bättre förutsättningar för kulturlivet i Linköping. Vi bjuder in alla er att tillsammans med oss skapa en helkväll där vi visar upp allt vi älskar med Skylten”.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.