Ödeshög och Tranås satsar nu på busslinje 670 som går mellan kommunerna. Foto: Fotograf: Ola Lindvall, Transdev Sverige AB

Östergötland och Jönköping överens – satsar på busslinje

Publicerad

Idag presenterade Ödeshögs och Tranås kommuner en satsning på förbättrad kollektivtrafik mellan kommunerna genom buss 670.

– Busslinjen har varit hotad av nedläggning, men nu satsar vi istället, säger Jonas Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Satsningen är en överenskommelse mellan Tranås kommun, Region Jönköpings län, Ödeshögs kommun och Region Östergötland. Totalt kommer satsningen att kosta omkring två miljoner kronor per år och initialt har man skrivit ett avtal på fem år.

– Det har varit en väldigt bra dialog mellan kommunerna och vi har varit fokuserade på att få till win-win-lösningar och inte bara se problem, säger Jonas Andersson som är kommunstyrelsens ordförande i Ödeshög.

Förändringen träder i kraft i augusti nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.