– Det lägger lite av en våt filt över utvecklingen i Linköping, säger Trafikverkets Axel Werner. Hör mer i klippet. Foto: Trafikverket

Trafikverket: ”En våt filt över Linköpings utveckling”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverkets uppskjutna planer skapar osäkerhet för bland annat detaljplanearbete och företag som ligger i de områden där ostlänken kan komma att dras. I en intervju med SVT Nyheter Öst säger projektledaren Axel Werner att det kan bli lite som ”att lägga en våt filt över utvecklingen”.

Trafikverket behöver utöka sin lokaliseringsutredning för att bättre ta hänsyn till nya stambanor.

– Konkret innebär det att vi behöver förlänga korridorerna åt sydväst för att säkerställa att vi kan fortsätta bygga järnväg ner mot Tranås i nästa skede, säger Axel Werner, projektledare på Trafikverket.

Enligt tidsplanen de tagit fram för de nya och ytterligare arbeten Trafikverket behöver göra, så räknar de med att ha lokaliseringsutredningen klar till 2022.

– Först då kan vi ta beslut om lokalisering av stationen, säger Axel Werner, projektledare på Trafikverket. Hör mer av honom i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.