Maria Stockhaus (M), moderaternas trafikpolitiska talesperson Foto: Maria Harning/SVT

Moderaterna: ”Inga planer på att stoppa Ostlänken”

Uppdaterad
Publicerad

Maria Stockhaus (M) är en av riksdagsledamöterna som skrivit riksdagsmotionen igår om att stoppa höghastighetstågen, men hon säger nu att Ostlänken inte kommer att stoppas.

En riksdagsmotion igår, skriven av representanter från de partier som är på väg att ta över styret i landet (M+KD+L+SD), har oroat politiker i Östergötland och Sörmland. Motionen slår fast att planerna med höghastighetståg genom landet ska stoppas.

Nya stambanor för höghastighetståg är planerade mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. En första etapp är Ostlänken, järnvägen mellan Järna och Linköping, i det projektet finns också planer på nya stationsområden i Linköping, Norrköping och Nyköping samt bland annat en ny station på Skavsta flygplats.

Maria Stockhaus (M) är Moderaternas trafikpolitiska talesperson och säger idag att partiet länge varit emot höghastighetstågen, att man istället vill satsa på det befintliga järnvägsnätet:

– Det finns dock inte några planer på att stoppa Ostlänken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer