Östnytt – Riksmord hjälper Linköpingspolisen

Publicerad

Riksmordkommissionen ska gå in och hjälpa Linköpingspolisen med utredningen av dubbelmordet 2004.

-Kanske får vi svar på varför vi inte har tagit den här gubben, säger Jan Staaf, förundersökningsledare.

Många poliser förvånas över att det ovanliga mordet inte kunnat lösas, kanske framför allt eftersom man har gärningsmannens DNA i förvar.

Linköpingspolisen har jobbat intensivt med fallet där en mängd män, inklusive självmordsoffer och offer för oklara olyckor, har topsats och lämnat DNA. Tips har tidvis kommit in i drivor och många förhör har hållits. Ändå har gärningsmannen lyckats hålla sig undan.

Nu skickar Riksmord inom kort ner ett antal personer som ska ge utredningen ny skjuts.

-Vi kommer att inleda med diskussioner om vad som gjorts och sedan ett fritt spånande för att se vad som ännu kan göras. Förutsättningarna är ju egentligen goda eftersom vi har DNA. Gärningsmannen borde ha dykt upp i något annat ärende om han är i livet, säger kriminalkommissarie Ingemar Isaksson, chef för Riksmord.

Tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 knivmördades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna på en gata i Linköping utan något synbart motiv.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet