• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Östnytt träffar framtidens fotbollsstjärnor

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Sverige VM-kval mot Portugal. Och även om Sverige inte skulle lyckas så tycks det finnas hopp om framtiden – en ny generation är snart redo att ta över.

Det Svenska U17-landslaget har lyckats bättre än något pojklandslag gjort förut, bland annat på grund av IFK Norrköpings juniorsatsning.

De är bara 17 år men jobbar redan hårt som förebilder. Mittfältaren Gentrit Citaku och backen Linus Wahlqvist vann EM-brons i våras och VM-brons förra veckan och lär nu få allt mer speltid i IFK Norrköpings A-lag.

U17-VM

Det var första gången Sverige lyckades kvala in till VM-slutspelet och en tredjedel av laget var östgötar.

IFK Norrköping kritiserades tidigare för sin ungdomsverksamhet, men med nya konstgräsanläggningar kom en satsning och nu har klubben blivit en av de absolut främsta i landet på att få fram egna talanger.

I år är det hela åtta spelare från Norrköping som spelat i de olika ungdomslandslagen på herrsidan medan en klubb som till exempel Åtvidaberg bara haft en.

Östnytt hälsar på Gentrit Citaku hemma i lägenheten i Navestad och Linus Wahlqvist i villan i Eneby. Se det längre reportaget ovan!

Vi kan tillägga att det fanns en östgöte till med i bronslaget, Ali Suljic från Motala, som i våras värvades av Chelsea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U17-VM

Mer i ämnet